Thursday, January 26, 2012

Rahandusotsused - Financial Decisions TER3660 TTÜ IAPM

Õppejõud on Sirli Mändmaa loengus kui ka harjutustunnis. Inglise keeles on aine nimetus

Financial Decisions.

Märksõnad on analysis of financial statements, the concept of value, loans, applications, capital assets, current assets, investment decisions, financial assets, risk and income, capital structure, dividend policy, financial planning, financial flows, public sector, state budget, taxes, Estonian tax system.

Eesti keeles siis finantsaruannete analüüs, väärtuskontseptsioon, laenud, rakendused, põhivara, käibevara, investeerimisalased otsused, finantsvarade hindamine, risk ja tulu, kapitali struktuur, dividendipoliitika, rahandusplaneerimine, avalik sektor, riigieelarve, maksud, Eesti maksusüsteem.

Üks mahukamaid aineid magistri äriIT erialal.
Olen ka kuulnud, et kellelgi on selles aines saadud hinne kaotanud cum laude saamisvõimaluse. Ise ütlen enda poolt, et kui käia harjutustundides kohal ja teha kõik kontrolltööd ning kodutöd õigeagselt ja enamvähem maksimum punktidele (enne kodutöö saatmist võrrelda lahendus ja vastused teiste kaasõpilastega), siis on hea hinne garanteeritud.

Kontrolltöös olid harjutustundides läbi lahendatud analoogsed ülesanded ja teooria. Iga ülesande lõpus kui arvutasin mingi kordaja, siis pidi ka ütlema, see kordaja ettevõtte jaoks tähendab, näiteks et likviidsuskordaja on hea, mis tähendab et ettevõttel on likviidseid varasid kohustuste katmiseks.

Uurimustöö ja ettekanne seisnes selles, et pidi välja leidma pankrotistunud ettevõtte ning tema viimase kolme tegevusaasta majandusaruanne. Ettevõtte pidi ise leidma ja infot saab kätte krediidiinfo.ee käest tasuta kui mainida et oled TTÜ õpilane ja vajad seda infot oma kursusetöö raames. Sedasama loomulikult ütleb teile ka õppejõud kust infot hankida.
Kui uurimustöö tehtud ja presentatsioon valmistatud, siis tasub rääkida kõik mis tuleb pähe majandusest ja ka kõige obvious asjad. Isegi kui enne sind on 10 vastajat maininud 2008-2009 kriisist ja et seetõttu ettevõtte näitajad oluliselt halvenesid, siis ise pead ka seda kindlasti mainima oma ettekandes, muidu õppejõud arvab et sa ei tea sellest ja saad vähem punkte.

Eksam koosnes kahest osast. Esimene osa oli teooria ja pidi peast vastama mõistelele, kestis poolteist tundi. Teine osa tuli kohe järgi ja oli ülesannete peale, mis kestis samuti poolteist tundi. Teises osas pidi lahendama 10 ülesannet ja kõik oma materjalid võis kasutada. Nii et kõigi harjutustundide külastamine tuleb kindlalt kasuks.

Hindamisele läheb 2 kodutööd, iseseisev uurimustöö + ettekanne, kontrolltöö, kirjalik eksam.
Hinne arvutatakse kõikide tööde põhjal järgneva valemiga:
Lõpphinne = 0.2A + 0.1U + 0.2K + 0.5E.
A on kahe kodutöö keskmine punktide arv, U on iseseisva uurimisülesande ja presentatiooni eest saadud punktide summa. K on kontrolltöö tulemus punktides ja E on eksamil kogutud punktide arv.

Selle aine materjalid asuvad siin:
https://sites.google.com/site/ttuiaxm/financial-decisions---rahandusotsused-ter3360

Eraldi väljatoodud:



Uurimustöö documentation

No comments:

Post a Comment