Thursday, January 26, 2012

Kommunikatsiooniteenuste Arendus - Development of Telecommunication Services IRT0080 TTÜ IABM

Loengu õppejõuks on Avo Ots ja praktikumi õppejõud on Indrek Rokk. Inglise keeles aine nimetus on

Development of Telecommunication Services.

Aine korralduse järgi toimus üks kord nädalas loeng ja kokku pidi tegema 4 praktikumi. Aga üks praktikum jäi ära kuna midagi oli puudu praktikumi klassis, seega tegime kokku 3 laboratoorset tööd. Laboreid võis teha kuni 3-liikmeliste rühmadena.

Esimene labor kujutas endast võrguliikluse uurimist e-maili saatmisel.

Kasutasime software WireShark, mis on open-source, free, packet analyzer.

Wireshark on cross-platform ja läheb käima nii Linux kui ka Windows OS-il. Saatsime e-maile erinevaid meetodeid kasutades nagu läbi webi, pop3, imap. Saadud pakette analüüsisime, abiks tuli internetist network tutorials.

Lab 2 kujutas endast InterMapper software, mis on shareware, mille kasutusala on network management, monitoring, mapping and altering.

Sellega vaatasime arvutite vahel võrguliiklust ja elektroonika seadmete võrku meie arvutiklassis.


Lab 3 teemaks oli Asterisk Vo-IP software, mis on implementation of a telephone private branch exchange.

Ehk arvutiklassis seadistasime meie telefoni serveri ja tegime erinevaid VO-IP kõnesid ning muid pakutavaid Asterisk software võimalusi.

Kõik laborid peab esitama HTML lehena ja et see läbiks markup validity.

Semestri keskel õppejõuga on vaja kokku leppida mis ettekannet teha. Ettekande rühmaliikmete arv võis olla juba üle kolme. Erinevad grupid tegid enamjaolt ettekannet erinevatest satelliit navigatsioonisüsteemidest nagu GLONASS, Galileo, GPS, COMPASS jm.

Eksamit ei ole. Ettekanne ja labori tulemused annavad lõpphinde, kusjuures laborite koostatud aruanded mõjutavad lõpphinnet nagu ka ettekanne. Kindlasti on vaja häid linke omada kasutatud kirjanduse slaidis ettekandes, sest Avo on vist ainus õppejõud TTÜ-st kes vaatab heameelega linke kasutatud kirjanduse alt.

Materjalid:
https://sites.google.com/site/ttuiaxm/development-of-telecommunication-services---kommunikatsiooniteenuste-arendus-irt0080

Eraldi:
Lab 1

No comments:

Post a Comment