Friday, January 27, 2012

Multimeedia - Multimedia IDX5040 TTÜ IAPM

Õppejõuks nii harjutustunnis kui ka loengus on Jaak Henno. Inglise keeles ainenimetus on Multimedia.

Õppeaine algas nii, et kõigepealt on vaja õppejõu kodulehel esimese kahe nädala jooksul registreerida sest pärast saab ligi ainult parooliga. Hinde saamiseks on vaja esitada 2 tööd.

Esimeses kodutöös on vaja teha presentatsiooni, mis annab mingi sõnumi edasi. Sobib Microsoft Powerpointis teha seda. Teine kodutöö on juba interaktiivne asi, kus on animatsioone jm. Õppejõud nõuab, et kindlasti kõik valitud värvigammad, teksti suurus ja muud kujunduse elemendid oleksid kooskõlas. Need aspektid mõjutab hinnet oluliselt. Selle tõttu on keegi on saanud keskmise hinde, keegi hea hinde, huvitavad teemad õppejõule meeldivad. Seetõttu hindab ta kodutöid ka suhteliselt subjektiivselt.



Mis loengus toimub seda ei tea kuna ei käinud kohal, harjutustunnis programmeeritakse Adobe Flashis väiksemaid animatsioone. Kui on plaanis harjutustundi külastada, siis tasub tulla kohe alguses kohale, sest õppejõud kohe ka alustab esimesest minutist Flash programmeerimisega ja kui natukene hiljaks jääd siis juba ei jõua järgi.

Kodutöö ei pea ilmtingimata olema presentatsioon ja animatsioon, kui endal ideid on multimeedia vallas mida teha, siis tasub sellest õppejõuga rääkida ja ta kindlasti annab juhtnööre kuidas seda teha selles aines. Näiteks keegi on teinud puhtalt Flash mängu. Mina tegin esimeses kodutöös üritusele videoreklaami kasutades software Sony Vegas Pro. Teises kodutöös tegin juba sellest üritusest videoülevaate. Selleks käisin sellel üritusel videokaameraga filmimas ja pärast jälle Sony Vegas pro's panin paariminutilise video kokku. Kuna teine töö kodutöö eeldas samasuguseid teadmisi, siis õppejõud ütles, et peaksin selle video DVD peale salvestama ja sellele tegema DVD-Menu. DVD menüü tegin software Nero Vision abil. Viimasena tegin DVD karbile coveri ja ulatasin õppejõule oma plaadi.

Siin on mu teine kodutöö ehk ürituse videoülevaade.


Esimest tööd ma kahjuks enam üles ei leidnud.

No comments:

Post a Comment